A fehérjehiány 5 figyelmeztető jele – Vega életmód veszélyei

By   2014. október 27

Ezt a cikket különösen VEGA embereknek ajánlom, természetesen elgondolkodtató! Ismeretségi körömben van néhány ilyen ember, akinél ezek a tünetek eléggé jelentkeznek már! Talán érdemes lenne megfontolni, ki mit nyer vagy veszít vele! Természetesen nem szeretnék senkit sem befolyásolni, szabad akarat van!!!

A fehérje alapvető építőeleme szervezetünknek, hajunk, körmeink és izomzatunk szükséges feltétele.

proteins

 

Bedagadt szemek

A fehérjehiány képes a vérben található plazmafehérje számát csökkenteni, ami ödémát okozhat. A plazma fehérje csökkenésének hatására a máj nem képes elégséges mennyiségű vasat tárolni. Ha nem áll rendelkezésre elég vas a szervezetben az közvetlen hatással van a hemoglobin termelésre, melynek első jele az ödéma megjelenése lehet.

Elvékonyodott hajszálak

A genetikai adottságok mellett a fehérjehiány is okozhat elvékonyodást. Ebben az esetben, a szervezet inkább eltárolja az értékes fehérjét mintsem a hajat vagy körmöket látná el vele.

Száraz bőr

A fehérjehiány hatására bőrünk száraz és pikkelyes lehet. A kiszáradt bőr sokkal érzékenyebb a leégésre valamint színelváltozást is lehet tapasztalni, továbbá fehérjehiány esetén sokkal nagyobb az esély gombás fertőzések (candida) kialakulására.

‘Mentális köd’ – agyműködés

A fehérjehiány lassítja az agyműködést illetve a kognitív funkciókat. A fehérje létfontosságú szerepet tölt be a neuronok kommunikációjában, így a fellépő hiány képes az agyműködést befolyásolni, hangulatunkat befolyásolni és teljesítményünket befolyásolni.

Általános fáradtság

Ha hirtelen jelentkező kimerültség és fáradtság uralkodik el testünkön az akár fehérjehiány előszele is lehet, érdemes fehérjében (aminosav: Tyrosine) gazdag ételeket fogyasztani a normál egyensúly eléréséért.

Forrás: http://tudnodkell.info/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .