Parlagfüves pálinkát készít allergia ellen a Vérteskethelyi férfi

By   2014. szeptember 4

Vérteskethely — Különleges párlat készül Szarvas Tibor Vérteskethely szélén található pálinkafőzdéjében.
A gépésztechnikusból lett pálinkafőző olyan növényt tesz szíverősítőjébe, amelyet máshol tűzzel-vassal irtanak: parlagfüvet.Nem csoda, hogy főzete igazi ritkaságnak számít. A kemma.hu szerint Tibor úgy készíti az italt, hogy a már elkészített pálinkák bármelyikéből két litert önt egy üres kólásüvegbe, majd abba helyez bele gyökerestül tíz darab tíz centiméter hosszú, zsenge parlagfüvet. Aztán két hét múlva leszűri, amikor már smaragdzöld a színe. Ebből iszik meg esténként 2-3 centiliternyit. Mióta ezt teszem, egyet sem tüsszentek – állítja Tibor, pedig ő is allergiás volt ennek a gyomnövénynek a pollenjére. Nem a férfi az egyetlen, aki parlagfűből készíti el portékáját. Mint arról a Blikk beszámolt, Csubák Mária vegyészmérnök és férje például lekvárt és olajat főz a növényből, mert szerintük az jótékony hatással van az emberi szervezetre, és kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is.

7_o_palinka-KEMMA_HU_Palasti_Peter

Forrás: nonstop24.tv 

 

Vélemény, hozzászólás?