Pozitív gondolatok erőteljesen hatnak az ételeinkre

By   2015. március 13

Az étkezést megelőzően elmondott asztali áldás, imádság, ének, illetve hála kifejezése egyfajta közös gyakorlat sok kultúrkörben és vallásban, s ennek jó oka van.

pozitivg1

 

Észrevetted-e valaha, hogy édesanyád otthoni főztje minden másnál finomabb? S vajon hallottál-e már arról, hogy a szeretet egy titkos összetevő? Most valóban megízlelhetjük a szeretet… tehát mi van akkor, ha a pozitív, szeretetteljes gondolatokat választjuk étkezés előtt? Gondolataink teremtő ereje hatással van arra, amit megeszünk és megiszunk, illetve arra, amit a testünkbe juttatunk.

„Azáltal, hogy megválogatjuk a gondolatainkat, s kiválogatjuk, hogy mely érzelmi hullámainkat fogjuk szabadjára engedni és melyeket fogjuk megerősíteni, valójában a Fényünk (auránk) minőségét határozzuk meg. Így eldönthetjük, hogy milyen hatással leszünk másokra és meghatározhatjuk életélményeink jellegét.” – Gary Zukav

A gondolatainknak hihetetlenül erőteljes hatásuk van, mint ahogyan erről már korábban is hallottunk. Gondolataink saját magunkra és a környezetünkben élőkre gyakorolt hatása egy rejtett hatást idézhet elő. Minden energia és ezek az érzelmi áramlatok erővel bírnak. Amennyiben minden energia, akkor az ételünkre vonatkozó gondolataink, szándékaink és maga az étel – olyankor is, amikor a testünk éppen az emésztéssel foglalatoskodik – szintén energia. Az ennivaló képes megkötni a pozitív érzelmi áramlatokat, illetve a negatív érzelmi hullámokat is.

Nemde, a nagyi krumplipüréje ízlik jobban, s nem az éttermi? A szeretet mint alkotórész ugyancsak olyan pozitív gondolatokat hoz létre, amelyek a krumplival kapcsolatosak. Ez az oka annak, hogy bizonyos ételeinket „jóléti étkeknek” hívunk. Pozitívan gondolkodunk akkor, amikor elfogyasztjuk őket, s pozitív érzéseket társítunk az ételhez. Ebből következik, hogy bármelyik ételünkbe is helyezünk szeretetteljes és pozitív szándékot, az ugyanilyen hatást ér el bennünk. Lényegében, minden ennivalónk lehet jóléti étek.

Dr. Masaru Emoto szerint a zene, a kimondott és az írott szavak, a képek és a videók közvetlen hatást fejtenek ki a vízre, miután az kikristályosodik. A gondolatoknak a vízre gyakorolt hatásáról többet olvashatsz itt:

http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html

Tekintsd meg Dr. Emoto kísérletéről 2004-ben készült filmet:

http://www.whatthebleep.com/

Dr. Masaru Emoto víz-molekulakísérlete:

https://www.youtube.com/watch?v=TWAuc9GIvFo

Szintén nézd meg Masaru Emoto hasonló kísérletét, melyet rizzsel végzett:

Ajánlott magyar nyelvű videók a témában:

A gondolataink megváltoztatják minden körülöttünk élő lény energiáját a szeretteinktől kezdve az ételeinkig. Ha mi folyton-folyvást csak pörgünk a mindennapi életünk során, akkor megfeledkezhetünk arról, hogy a gondolataink sokat tudnak változni egy napon belül is. Ha gondterheltek vagyunk, miközben egy ételt fogyasztunk, illetve stressz-hatás alatt dobunk be egy hamburgert, akkor az zavarokat kelthet az emésztésünk folyamatában. A testünk nem csupán az ennivalót próbálja majd megemészteni, hanem a vele együtt járó gondolatainkat és érzéseinket is.

Közvetlenül tudunk hatni a testünkre azáltal, hogy evés előtt figyelmesek vagyunk és veszünk néhány mély lélegzetet, hogy csendesen köszönetet mondunk azoknak, akik megtermelték az ételt, hogy pozitív gondolatokat küldünk azoknak, akik elkészítették azt, vagy csak hagyjuk, hogy szeretetteljes szándékainkban fürdőzzön az étel. Mi valóban azok vagyunk, amit megeszünk. Sugározzunk olyan érzelmi áramlatokat, amelyek fényt és pozitivitást kölcsönöznek az ételünknek, következésképpen fényt és pozitivitást sugároznak vissza ránk.

Forrás: http://www.the-open-mind.com/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .